روتاری ولو ROTARY VALVE

ROTARY VALVE
روتاری ولو

روتور ولو یک شیر دوار با یک روتور چرخان است که جریان مواد حجیم را از دستگاه های بالادست به پایین دست کنترل می کند. یک موتور محرک متصل به روتور عامل چرخش می شود. شرکت انرژی تام ایلیا با تکیه برداشتن تیمی طراحی و مهندسی امکان ساخت انواع مدل های روتاری ولو مطابق نمونه اصلی کارفرمایان را به روش مهندس معکوس دارا می باشد.

شیر دوار چیست؟

دریچه های پنوماتیکی که جریان توده یا پودرهای دانه ای را کنترل و اندازه گیری می کنند به عنوان روتاری ولو شناخته می شوند (همچنین به عنوان فیدرهای چرخشی، قفل هوای چرخشی و غیره شناخته می شوند). مواد از طریق یک قیف یا ورودی‌های دیگر به شیر وارد می‌شوند، توسط روتور پردازش می‌شوند و سپس در بسته‌های مجزا روی یک سیستم نوار نقاله قرار می‌گیرند، روتاری ولو معمولاً در سیستم‌های نقاله هوا برای کاهش افت فشار در سراسر شیر استفاده می‌شوند، اما ممکن است از آنها برای اندازه‌گیری مواد با نرخ جریان تنظیم‌شده نیز استفاده شود. آنها می توانند کالاهای خشک را تا حدودی چسبنده حمل کنند و کاربردهای گسترده ای در صنایع شیمیایی و غذایی و همچنین صنایع دارویی، پلاستیک و سایر صنایع تولیدی دارند.

قطعات روتاری ولو

ساخت روتاری ولو تابع مباحثه مهندسی است. بدنه (محفظه) با یک دریچه ورودی و یک درگاه خروجی، یک روتور (شفت با تیغه)، دو صفحه انتهایی (خارجی یا داخلی)، و یک سیستم محرک اجزای اصلی تجهیز هستند.

محفظه:

مواد انبوهی که از طریق محفظه روتاری ولو جریان می‌یابند، با محدود کردن آن در طول فرآیند جابجایی مواد، ایمن نگه داشته می‌شوند. محفظه های مناسب از مواد مختلفی از جمله چدن، آلومینیوم، فولاد ضد زنگ و هاردوکس ساخته می شوند. برای بخش های مواد غذایی و لبنیات، تولید کنندگان پوشش های خاصی را برای مواد حجیم ساینده و همچنین پرداخت های بسیار صیقلی ارائه می دهند.

روتورها

در روتاری ولو، روتورها به عنوان اجزای اندازه گیری عمل می کنند. طراحی این قطعات با یکدیگر متفاوت است. از آنجایی که از شفت و تیغه هایی (که به عنوان پره ها نیز شناخته می شوند) که به هم جوش داده شده یا ریخته گری می شوند، تشکیل شده است، روتور به عنوان مجموعه روتور نیز شناخته می شود. این جزء چرخان شیر است. تعداد پره های روتور بسته به روتور متفاوت است. 6، 8، و غیره. جیب روتور ناحیه بین پره ها است. ظرفیت پاکت با کاهش تعداد جیب های روتور افزایش می یابد.

صفحات انتهایی

صفحات انتهایی روتاری ولو از ریختن مواد حجیم بر روی کناره های روتور جلوگیری می کند. صفحات انتهایی بلبرینگ بیرونی و داخلی دو نوع پیکربندی صفحه انتهایی هستند. یاتاقان های صفحه بیرونی معمولاً در نسخه های روتاری ولو سنگین استفاده می شوند، زیرا آنها به دور از صفحات سر قرار می گیرند. آب بندی روی این صفحات دیده می شود. عملکرد اصلی آب بندی این است که از جریان یافتن مواد توده خشک از جیب های روتور به ناحیه یاتاقان جلوگیری کند. امکان استفاده از آب بندی لب یا مکانیکال سیل وجود دارد.

سیستم های محرکه

سیستم محرک از روتور، موتور و گیربکس با هم تشکیل شده است. یک گیربکس کاهشی که توسط یک موتور الکترونیکی تغذیه می شود و روتاری ولو ها را به حرکت در می آورد. معمولاً برای دریافت سرعت مشخص شده موتور و ایجاد سرعت خروجی پایین از گیربکس کاهشی استفاده می شود.

روتاری ولو چگونه کار می کنند؟

محفظه بیرونی، روتور، یاتاقان و آب بند روتور و درایو، چهار جزء ضروری یک روتاری ولو هستند. درگاه های ورودی/خروجی و همچنین یک گذرگاه امن برای عبور مواد از شیر، همگی در محفظه قرار دارند. بلبرینگ روتور، روتور را در جای خود نگه می دارد، در حالی که یاتاقان و آب بند شفت ذرات را از محفظه داخلی خارج می کند. مکانیزم محرک (معمولاً یک موتور الکتریکی) در قسمت بیرونی شفت روتور نصب می شود و سرعت و جهت چرخش روتور را تنظیم می کند. محصول وارد شیر می شود، در جیب های مساوی بین پره های روتور جمع آوری می شود و به طور مساوی در خروجی ها توزیع می شود. این پره‌های روتور فاصله محکمی با محفظه دارند که از تلفات فشار/مواد از طریق شیر جلوگیری می‌کند و اختلاف فشار را حفظ می‌کند.

انواع روتاری ولوها:

روتاری ولو در اشکال و اندازه های مختلفی وجود دارد که هر کدام برای کاربرد خاصی مناسب است. هر جزء ممکن است برای مطابقت با نیازهای خاص سفارشی شود، و بخش های زیر چگونگی تفاوت عناصر خاص در تولید انواع مختلف روتاری ولو را توضیح می دهد.

سبک های محفظه روتاری ولو:

بسته به کاربرد، محفظه در پیکربندی های درون خطی یا افست موجود هستند. ورودی درست بالای خروجی در محفظه های درون خطی قرار دارد که در بیشتر کاربردها کارآمدتر و عملی تر است. محفظه های افست ورودی و خروجی را کج می کنند تا برش و پر شدن بیش از حد محصول را به حداقل برسانند، با این حال آنها کارایی کمتری دارند و بازار کوچکتری دارند. طرح‌های شخم‌مانند و پیکربندی‌های یک‌باره نیز موجود است، که همگی برای ارائه عملکرد بهینه شیر برای کاربردهای خاص در نظر گرفته شده‌اند.

انواع روتور:

انواع مختلفی از روتورها وجود دارد. روتورهای انتهای بسته، روتورهای انتهای باز، روتورهای جیبی پلکانی، روتورهای اندازه گیری، روتورهای مارپیچ، روتورهای کاهش حجم، روتورهای قابل تنظیم، روتورهای جیبی شعاع، روتورهای نوک خمشی و… در دسترس هستند. یک روتور به طور معمول حداقل دارای 8 محفظه روتور (و از این رو 8 پره) است، با این حال افزایش اندازه روتور باعث کاهش راندمان پر شدن و بهبود ظرفیت آب بندی می شود. از آنجایی که روتورها در طول زمان فرسوده می شوند، پره های قابل تعویض نیز رایج هستند، اما به ندرت در شیرهای چرخشی بزرگ از آنها استفاده می شود.

کاربرد شیرهای چرخشی

تخلیه جامد جامد از این واحدها و دستگاه های تغذیه مانند نوار نقاله، فیدر پیچ، میکسر و سایر سیستم های کانتینری توسط یک شیر دوار واقع در زیر سیلو، قیف یا سیستم کانتینری دیگر کنترل می شود.

تخلیه سیکلون شیر دوار

در زیر سیکلون، یک شیر دوار برای کنترل تخلیه توده جامد از سیکلون تحت فشار یا خلاء، و همچنین تجهیزات تغذیه مانند نوار نقاله، فیدر پیچ و میکسر استفاده می شود.

جمع آوری گرد و غبار با شیر دوار

گرد و غبار از خطوط تولید با استفاده از غبارگیرها، فیلترها و فیلترهای پالس جت جمع آوری می شود. برای تخلیه گرد و غبار، شیرهای چرخشی در زیر سیستم های جمع آوری گرد و غبار قرار می گیرند.

کنترل دوز، مخلوط کردن، بچینگ با شیر دوار

از شیرهای چرخشی می توان برای تنظیم مقدار مواد فله تخلیه شده استفاده کرد. اندازه گیری حجمی مواد فله پودری و گرانولی با تغییر سرعت روتور قفل هوا انجام می شود. میکسرها و ظروف را می توان به صورت حجمی تغذیه کرد.

موارد کاربرد

انتقال گرانول در صنایع پتروشیمی

فرآوری مواد غذایی و شیمیایی

کارخانه‌های تولید دارو

انتقال مواد در صنایع معدنی و فولادی

کارخانجات تولید پلاستیک

انتقال پنوماتیک

دیدگاهتان را بنویسید

تماس

اصفهان، منطقه صنعتی دولت آباد، خیابان اطلس، پلاک 412

تلفن: 03191089351

فکس: 03191089352

energytam.info@gmail.com

ارتباط

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین خبرهای ما مطلع شوید